Novoroční pozdrav

5. 7. 2019

A máme tady opět nový rok, tentokrát s číslem 2019. Jak již to tak bývá jistě jste i vy v posledních dnech nebo hodinách toho minulého bilancovali a i více či méně plánovali události a přání pro ten letošní.

Možná jste zaznamenali krátkou pauzu od našich zpráv i příspěvků na sociálních sítích. Ano, je to tak i my (tedy hlavně já) jsme odpočívali a nořili se do sebe. Osobně mám tento vánočně-novoroční čas ráda, i když mi často přináší různá překvapení. Každopádně osobně jej opravdu prožívám ponořená velmi hluboko do svých hlubin a pocitů. Byť možná neprovádím speciální rituály, je to čas, který velmi silně vnímám a učím se jej prožívat opravdu vědomě se všemi jeho barvami a hloubkami.

Úklid sama v sobě

Zatím stále máme dlouhé noci, i když jsme 21.12.18 oslavili slunovrat a Slunce se pomalu, ale jistě začíná vracet a nabírat na síle. V těchto dlouhých nocích máme ještě možnost opravdu si vědomě ujasnit naše skutečné priority a přání. Věci, které nám dělají dobře i ty, které nám již neslouží a můžeme se s nimi s láskou a v klidu rozloučit. To platí na všech úrovních, jak hmotné nebo-li fyzické, tak duševní a mentální. Takový úklid můžeme udělat jen my sami a hlavně pouze sami pro sebe.

Možná zde je taková malinká výzva pro začátek letošního roku. Udělejte si inventuru sami v sobě a ve svých osobních věcech. A zdůrazňují SVÝCH. Dívejte se dovnitř sebe a na své věci, vše ostatní nechte být.

Vše se vyvíjí, mění, roste, zaniká. Koloběh života a smrti je nekonečný a probíhá opět na všech úrovních. Tyto změny se projevují jak v našem vědomí, tak i vně, tedy např. v našich lekcích. Čím dál více mne to vede k delším meditačním praxím, abychom se byli schopni kdykoli a v jakékoli situaci naladit na neutrální mysl a z ní pozorovat svět a sami sebe. A právě z pozice neutrální mysli se rozhodovat. Rozhodnutí z neutrality je dle mých zkušeností to správné pro nás i naše okolí a to ať je jakékoli.

Rok zázraků

Číslo letošního roku je „3“, což je dle jogínské numerologie pozitivní mysl. Máme tedy možnost dostávat velmi dobré nápady, prožívat radost, veselí, být optimističtí. Zároveň si potřebujeme hlídat, abychom samým nadšením nepluli pouze ve fantaziích a skutky nikde. A právě v tom nám velmi pomůže trénování naší neutrální mysli. Pak je možné si užívat dary pozitivní mysli velmi prospěšně a produktivně. Nápady, které nám pozitivní mysl bude předkládat, nám neutrální mysl pomůže třídit a s pomocí negativní mysli zhmotňovat. Je možné, že se právě ten letošní rok pro mnohé z nás může stát rokem zázraků. Avšak vězme, že zázrak se děje každý den, každou minutu, kdy můžeme být na tomto světě!!!

Meditaci na eliminaci negativních myšlenek najdete zde. Je pro podporu pozitivní mysli, v případě, že vás obtěžují myšlenky, které vám nedělají dobře. Tak ať vám udělá dobře!

Velmi se těším na náš společný únorový seminář, kde se naladíme na naši duši a dopřejeme si vědomé plánování roku 2019 v souladu s plánem naší duše. Věřím, že právě tento vědomý krok pomůže nastartovat plnění našich tajných snů a přání.

Za celý tým Akademie vědomí vám přeji do všech dnů roku 2019 jen to nejlepší. Ať jste zdraví, šťastní a žijete život, který opravdu chcete žít.

S láskou Sat Nam

Dita Lyner

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram