Život jako v bavlnce

23. 1. 2019

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik použijete měsíčně hygienických produktů z bavlny? Odličovacích tampónů, dámských vložek nebo vatových tyčinek? A víte, že není bavlna jako bavlna? Pokud chcete mít doma to nejlepší pro celou rodinu, podívejte se s námi na značku Organyc.

Sáhněte raději po bio bavlně

Bavlna je v našich životech důležitá surovina. K pokožce je velmi jemná a hebká a díky struktuře jí umožňuje dýchat. Důležité je ale sledovat, zda má bio certifikaci. Tehdy máte jistotu, že nebyla ošetřena insekticidy a herbicidy, které se dostávají do jejích vláken. Zároveň při jejím zpracování nejsou používány žádné toxické látky. Bio bavlna je tak vhodná i pro naše nejmenší a nezatěžuje ani životní prostředí. Organyc nabízí produkty pro ženy a děti, které jsou vyrobeny právě ze 100% biologické bavlny a jsou certifikovány ICEA a SOIL ASSOCIATION. Výhodou je i to, že obaly těchto produktů jsou rozložitelné a kompostovatelné.

Snadné odlíčení

Denně se líčí mnoho žen. Jemně a precizně nanášejí množství líčidel, které večer odstraňují pomocí vatových tampónů nebo odličovacích ubrousků. Mnohé z nich neobsahují čistou bavlnu, ale jsou směsí různých jiných látek. Ty mohou velmi citlivou pokožku podráždit a stejně tak neprospějí ani očím. Odličovací tampóny z bio bavlny od Organyc jsou jemňoučké, měkké a skvěle sají. Vhodné jsou i pro citlivou pokožku a oceníte je každý den, nejen při odlíčení, ale také při čištění pleti. Skvělou alternativou i na cesty jsou Odličovací ubrousky na tvář. Vynikají nejen jemností, ale i přírodní parfemací. Odlíčíte nimi tvář i oči, protože jsou dermatologicky i oftalmologicky testované. 

Potěší maminky i dětičky

Období, kdy žena přivede na svět dítě, je jedno z nejkrásnějších i nejnáročnějších v životě. Musí se naučit starat se nejen o to malé plačící klubko radosti, ale také pochopit své tělo, které prošlo obrovskými změnami v těhotenství i po porodu. Ženská prsa jsou v době kojení citlivá na různé podněty. Měkké a jemné Vložky do podprsenky kojící maminky velmi ocení, protože jsou citlivé v kontaktu s pokožkou, mají vysokou nasákavost a nepouštějí vlákna. Nejsou bělené chlorem a nenajdete v nich žádné plasty ani jiné škodlivé látky. Mateřské vložky po porodu jsou vhodné na denní i noční nošení a navrátí příjemný pocit pohody. Pro tu nejjemnější dětskou pokožku můžete vyzkoušet čistící ubrousky, které jsou vlhčené a velmi něžné na tvářičku i pokožku celého těla. Zajímavým kouskem jsou i Dětské čistící čtverce suché, které poslouží při přebalování nebo čištění pokožky. Čistící vatové tyčinky jsou součástí asi každé domácnosti, tak proč je nemít v té nejzdravější podobě? Nejen pro Vás, ale i pro životní prostředí.

I menstruace může být příjemnější

Za svůj život žena spotřebuje okolo 10 000 tamponů nebo vložek. Je to velké množství hygienických pomůcek, které zatěžuje životní prostředí. Stejně tak ale i ženské tělo, protože běžně dostupné vložky a tampony mají několik dalších nevýhod, které si při koupi neuvědomujeme a působí na naše zdraví. Často jsou parfémované, bělené chlórem a obsahují umělé hedvábí a další látky, které mohou způsobit alergické reakce nebo podráždění pokožky. Značka Organyc si byla vědoma všech těchto věcí, a proto prodává stejně kvalitní, ale zdravější produkty. V nabídce najdete tampony i vložky pro slabší, střední i silnou menstruaci. Jsou neparfémované, vyrobené ze 100% biologické bavlny bez obsahu plastu a bělené bez chlóru. Právě v tomto období je velmi důležitá také hygiena. Gel na intimní hygienu i Dámské hygienické ubrousky zajistí pocit čistoty a svěžesti bez podráždění.

Více na KrásnaKaždýDen

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram